Siirry suoraan sisältöön
Diplomacy » Blogi » Ruokailuryhmät kaikenkokoisille pöytäseurueille

Ruokailuryhmät kaikenkokoisille pöytäseurueille

Ruokailu on päivän paras hetki, sehän jo tiedetään. Ruokailuhetkiin vaikuttaa hyvän ruuan lisäksi ilmapiiri jossa ruokahetkeä vietetään. Tilan sisustus ja huonekalut, kuten ruokailuryhmä, tekevät ison osan ruokailuhetken onnistumiseen.

Ruokailuryhmiä voi olla monen eri kokoisten pöytäseurueiden tarpeisiin. Usein pieniin keittiöihin on vaikea saada mahtumaan isompaa ruokailuryhmää kuin pienen pöydän ja kaksi tuolia. Nelihenkisen perheen ruokailuryhmä on hyvin tyypillinen valinta suomalaiskodeissa. Tämä luonnollisestikin on seurausta siitä, että nelihenkinen perhe on hyvin stereotyyppinen ruokailuseurue ainakin kun puhutaan suomalaisten perusarjesta.

Jos tilaa on enemmän, saattaa kotiin mahtua isompikin ruokaryhmä. Kuuden hengen porukalle suunniteltu ruokapöytä vie jos melko paljon tilaa, puhumattakaan kahdeksan hengen ruokaryhmästä. Monissa ruokapöydissä on myös mahdollisuus jatkaa pöytälevyä. Juhlissa, kuten vaikka jouluna, mahdollisuus ruokailuryhmän koon kasvattamiseen on hyödyllinen ominaisuus. Tällöin ruokailijoita on mahdollisuus lisätä pöydän ääreen, silloin kun tilanne sitä vaatii. Mikä onkaan parempaa kuin nauttia ruuasta isossa hyvässä porukassa?

Ruokapöydän tuoleja voi käyttää muussakin sisustuksessa. Kaikkien tuolien ei tarvitse olla aseteltuna ruokailuryhmään arkikäytössä. On hyvä suunnitella jo etukäteen maksimimäärä ruokailijoita, joita pöydän ympärille on mahdollisuus saada mahtumaan. Tuoleja kannattaa hankkia se määrä jo heti aluksi. Jos ajatuksena on hankkia tuoleja myöhemmin, saattaa olla että niitä ei ole enää saatavilla tai sävy ja kulumaerot tekevät niiden käytön hankalaksi. Puun ja kankaiden sävyt kun saattavat vaihdella valmistus erän mukaan. Auringonvalo ja huonekalujen käyttö muuttavat myös värisävyjä ja luonnollisestikin kuluttavat huonekalujen pintoja.

ruokailuryhmät Trademax

Ruokailuryhmä on merkittävä osa jokaisen kodin sisustusta. Tämä on luonnollista koska ruokailu kuuluu jokaisen ihmisen elämään riippumatta elämäntilanteesta tai perheen koosta. Moni katsoo asuntoa vuokratessaan tai ostaessaan ensimmäiseksi paikkaa ruokailuryhmälle. Sitä voi verrata vaikka sänkyyn, joka on myös on ehdoton osa joka kodin sisustusta. Harvat huonekalut asunnoissa saavat vakipaikan samoin kuten ruokailuryhmät.

Hyvä ja laadukas ruokailuryhmä on ikuinen tai vähintään muutaman sukupolven kestävä huonekalukokonaisuus jos siihen satsataan ja jos niin halutaan. Siksi ruokapöytää ja sitä ympäröiviä tuoleja kannattaa miettiä tarkkaan. Muun muassa materiaalivalinnat ovat merkittävässä osassa ruokailuryhmää valitessa. Puiset pöydät ja tuolit on esimerkiksi helppo hioa ja lakata. Muovisten tuolien ja pöydän voidaan taas olettaa olevan vähemmän kestäviä. Samoin on kankaiden laita. Jos ruokailutuoleissa on kangas päällinen, on melko varmaa että ne joutuu uusimaan jossain vaiheessa tuolien elinkaarta. Oikeaan valintaan kannattaa satsata ja miettiä millainen ruokailuryhmä kestää aikaa.